Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις !

  Οι πρόσφατες -πολιτικές- δημοσκοπήσεις, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών : το τέλος του άθλιου πολιτικού σκηνικού της μεταπολίτευσης και το τέλος των αυτοδύναμων κομματικών κυβερνήσεων !
   Ο κόσμος, πήρε επιτέλους χαμπάρι τι γινόταν επί 30 και πλέον χρόνια : 2 ουσιαστικά κόμματα να εναλλάσσονται στην εξουσία και το καθένα να βολεύει τα δικά του παιδιά και τούμπαλιν, με το (δημόσιο) χρήμα να μοιράζεται, στους (ΛΙΓΟΥΣ) "εκλεκτούς" της εκάστοτε μπλε ή πράσινης κυβέρνησης.
    Πλέον, επειδή και τα λεφτά (τα δανεικά δηλαδή) λιγόστεψαν και ο κόσμος ξύπνησε, θα πρέπει να υπάρξει μία ορθολογικότερη, δικαιότερη και προς -όσον το δυνατόν- περισσότερους, κατανομή των πόρων.
    Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, φαντάζουν αυτή τη στιγμή, ως μονόδρομος, αφού κανένας πλέον ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ τις τύχες του, σε αυτούς, που μας βούλιαξαν και μας χρεωκόπησαν και επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ -ουσιαστικά- εναλλακτική πρόταση.
    Κανείς δεν είναι τόσο χαζός, ώστε να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας σώσει ή θα κάνει κάτι διαφορετικό, απλά τα απομεινάρια του παπανδρεϊσμού και όχι μόνον, όσοι νομίζουν ότι το φαγοπότι με τα δανεικά, δεν έχει τελειώσει (αλήθεια, που ζουν αυτοί ;), βρίσκουν εκεί το τελευταίο αποκούμπι τους.
    θέλω λιγάκι να σταθώ και στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, η οποία εμφανίζει κάμψη ποσοστών και η οποία, με τη διαφοροποίησή της, στο ζήτημα της επίταξης, δείχνει να μην έχει καταλάβει, ΟΥΤΕ ποιοι την ψήφισαν ΟΥΤΕ το γιατί, σίγουρα πάντως όχι για τη ...συντήρηση των συντεχνιών, που μας κατέστρεψαν !
    Αν η ΔΗΜΑΡ, κάνει το λάθος και αποτραβηχτεί από την κυβέρνηση, φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα βρουν ΟΥΤΕ την ψήφο τους...!
     Η Χ.Α, η οποία είναι σταθερά -τώρα- το τρίτο κόμμα, θεωρώ ότι τελικά εκφράζει τον πιο απόλυτο, τον πιο χυδαίο λαϊκισμό και εισπράττει την αγανάκτηση του κόσμου, αφού τα στελέχη της ΧΑ έχουν καταλάβει που πονάει το πολιτικό μας σύστημα και το χτυπάνε ακριβώς εκεί !
    Μιλάμε για λαϊκισμό, "ανώτερο" και από το ΣΥΡΙΖΑ : π.χ. στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου, απαίτησε να εφαρμοστεί αυτό σε βουλευτές και άλλα golden boys (τρομάρα τους) του δημοσίου, εκφράζοντας έτσι ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ αίτημα της κοινωνίας. Με άλλα λόγια, όσο οι κυβερνώντες δεν παίρνουν χαμπάρι τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, θα υπάρχουν κόμματα, όπως η ΧΑ, που θα καλύπτουν αυτό το κενό και θα εισπράττουν ψήφους, γεγονός επικίνδυνο, που μπορεί να ανακοπεί ΜΟΝΟΝ αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει, έναντι της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
     Το σημαντικότερο ΟΛΩΝ όμως, συμπερασμα των δημοσκοπήσεων, είναι ότι ένα 30% σχεδόν της κοινωνίας μας, δεν ξέρει τι να ψηφίσει, δεν εκφράζεται μέσα από ΚΑΝΕΝΑ υπάρχοντα πολιτικό-κομματικό σχηματισμό, υπάρχει δηλαδή μεγάλη ανάγκη για κάτι νέο και διαφορετικό.
     Φυσικά το νέο δεν θα έρθει με πρόσωπα-εκφραστές του χυδαίου καταστημένου, που γκρεμίζεται (π.χ Λοβέρδος), αλλά -προσωπική άποψη- με άφθαρτα στην πολιτική πρόσωπα και κατά προτίμηση επιχειρηματίες, ανθρώπους, οι οποίοι -αν μη τι άλλο- έχουν δουλέψει στη ζωή τους, έχουν δημιουργήσει, ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ, έχουν μυαλό και ιδέες για ανάπτυξη.
      Μιλάω για επιχειρηματίες σοβαρούς και καταξιωμένους (όχι τύπου "Τζήμερος), π.χ νυν και πρώην προέδρους και μέλη του Δ.Σ του ΣΕΒ !
      Απορώ γιατί δεν έχει γίνει ήδη μία τέτοια πολιτική κίνηση, δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο κατάλληλη χρονική στιγμή, για αυτό και έπρεπε να έχει ήδη σχηματιστεί, προκειμένου να διοχετευτεί εκεί όλη αυτή η μάζα των ανθρώπων, που σιχάθηκε τα ίδια και τα ίδια και δεν έχει σήμερα πολιτική-κομματική στέγη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.