Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΑ : ΩΡΑ (ΥΠΟ ΤΟ) ΜΗΔΕΝ !

  Ό,τι η ελληνική κοινωνία, είναι διαλυμένη και εμφανίζει σημάδια έντονης σήψης, δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε είναι κάτι που έγινε σε ένα και δύο χρόνια, είναι "προϊόν" πολλών ετών και αποτέλεσμα άθλιων πολιτικών διαχείρισης της εξουσίας και των κρατικών πόρων (φόρων δηλαδή), από διεφθαρμένους πολιτικούς, που κοιτάνε μόνον την καρέκλα και τη μάσα, τη δική τους και των "ημετέρων".
   Ένας απλός περίπατος, μπορεί να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός, αρκεί να μπορεί κανείς να διακρίνει πίσω από τα φαινόμενα : Χθες το μεσημέρι λοιπόν, περπατώντας στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, την ώρα που οι δρόμοι ασφυκτιούσαν κυριολεκτικά από την κίνηση, οι εργαζόμενοι στο μετρό, είχαν ταμπουρωθεί στα Σεπόλια και η κρίση, με την κυβέρνηση, ήταν στο απώγειό της και οι άνθρωποι δεν ήξεραν πως να πάνε ή πως να φύγουν από τις δουλειές τους, είδα 2 "άτομα" να ..κάνουν τζόγκινγκ, ανάμεσα στα αυτοκίνητα και έναν άλλο να βγάζει βόλτα τα σκυλιά !
   Δεν ξέρω αν είμαι παράξενος ή υπερβολικός, αλλά αυτό το θέαμα, για μένα είναι προκλητικό και δείχνει ότι ορισμένοι είναι τόσο βολεμένοι και τόσο εκτός πραγματικότητας, που ενώ ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά, αυτοί είναι στην κοσμάρα τους, δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει και συνεχίζουν τις ..διακοπές τους, σαν να ζουν σε άλλη χώρα !
    Θα μου πεις ότι η ζωή συνεχίζεται και εν μέσω κρίσης, δε σταματά, ούτε είναι υποχρεωμένος ο καθένας να σκέφτεται ή να μοιράζεται τον πόνο και την ταλαιπωρία του άλλου, ωστόσο εδώ μιλάμε, θεωρώ, για πρόκληση, αδιαφορία και κυνισμό, παντελή έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης !
    Προφανώς, έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα, την ώρα που εκατομμύρια έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν έχουν θέρμανση, ρεύμα και άλλα βασικά αγαθά.
    Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι όλοι αυτοί, που σε εργάσιμες ώρες και μέρες, βολτάρουν από εδώ και από κει, με σκυλιά, παιδιά κλπ, είναι όλοι εισοδηματίες, πλούσιοι ή επιχειρηματίες και έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο : το πιθανότερο σενάριο, είναι, να πληρώνονται κάθε μήνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, να "εργάζονται" στο Δημόσιο, να εισπράττουν συντάξεις (μαϊμού ή όχι) κλπ.
    Οι βο(υ)λευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκαν σε άγρα ψήφων στα Σεπόλια και οι εργαζόμενοι, που μιλούν για "χούντα", επειδή ..εφαρμόστηκε ο Νόμος, ξεχνούν ότι χούντα είναι να αφήνεις τον κόσμο, χωρίς ΜΜΜ, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και χαλάζι, να απεργείς, όταν παίρνεις το μήνα τόσο χρήματα, όσα βγάζουν ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, χιλιάδες συμπολίτες σου !
     Επειδή μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, νομίζω ότι η καλύτερη "αποτίμηση" της εν λόγω απεργίας, ήταν η εικόνα μίας "επαναστάτριας", στα Σεπόλια, που πήγε να συμπαρασταθεί στους "συντρόφους", κραδαίνωντας μία τσάντα "μπέρμπερι"...(χαχα).
     Σίγουρα, η αδικία και η εκμετάλλευση, δεν είναι τωρινά φαινόμενα, οι ανθρώπινες κοινωνίες ποτέ δεν ήταν δίκαιες και ισότιμες, ωστόσο μπορεί να γίνουν καλύτερες, αν υπάρχει βούληση, είναι πολλές ακόμα οι αδικίες και οι υπερβολές, που πρέπει να αποκατασταθούν στην ελληνική κοινωνία, δεν είναι μόνον οι 2.500 υπάλληλοι του μετρό, προκλητικά προνομιούχοι, είναι πολλές χιλιάδες οι περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
     Από την άλλη και ο ιδιωτικός τομέας, κάθε άλλο, παρά "αθώος" είναι, υπάρχουν και εκεί χιλιάδες λαμόγια, που κλέβουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το Κράτος, με απίθανα τεχνάσματα, η αλήθεια να λέγεται ! 
     Το θετικό και αισιόδοξο, είναι πως το Κράτος απέδειξε, ότι όταν θέλει, μπορεί να επιβάλλει το Νόμο και τη βούλησή του, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις και πρώτα-πρώτα, από τον ίδιο τον πυρήνα του και να κάνει περικοπές εκεί, ώστε να μην νιώθουν αδικημένοι ή ηττημένοι ορισμένες -μόνον- κατηγορίες πολιτών.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.