Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κέρδη και ζημιές από τρόϊκα και Μνημόνια στην Ελλάδα !

  Καθώς βαδίζουμε στο τρίτο έτος εφαρμογής των Μνημονίων στην Ελλάδα, είναι ίσως καιρός για έναν σύντομο απολογισμό, των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων.
  Στα θετικά συγκαταλέγονται :
-Έμαθε το κράτος ποιους πληρώνει κάθε μήνα και πόσο (σε μεγάλο βαθμό έστω, αν όχι πλήρως, ακόμα).
-Μάθαμε ότι χιλιάδες συγγενείς νεκρών και άλλοι απατεώνες, εισέπρατταν συντάξεις επί ΠΟΛΛΑ χρόνια.
-Μάθαμε ότι το κράτος πληρώνει συντάξεις σε "άτομα", χωρίς ΑΦΜ και πλήρη στοιχεία.
-Μάθαμε ότι στο Δημόσιο κάποιοι είναι πιο ίσοι, απέναντι στο Νόμο και άλλοι παίρναν 12 μισθούς το χρόνο, άλλοι, 14, άλλοι 16 και άλλοι, 18 !
-Μάθαμε ότι μία καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ ή ένας οδηγός στα ΕΛΠΕ, με απολυτήρια γυμνασίου, έπαιρναν περισσότερα χρήματα το χρόνο, από έναν γιατρό του ΕΣΥ !
-Μάθαμε ότι "άγαμες" θυγατέρες, που ξεσκίζονται σαν τα σκυλιά ή έχουν κάνει γάμους, χωρίς να τους δηλώσουν, όπως επίσης και χήρες/χήροι, που ξαναπαντρεύτηκαν, εισπράττουν επίσης συντάξεις νεκρών (πατέρα ή συζύγου, αντίστοιχα).
-Μάθαμε ότι "τυφλοί" και "ανάπηροι", που επιδοτούνται από το Κράτος, οδηγούν ταξί και μηχανές.
   Στο σημείο αυτό, θέλω να κάνω μία παρένθεση, για να πω, ότι για μένα, η μόνη τιμωρία, που αξίζει σε όλα αυτά τα ανθρωποειδή, που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να δουλεύουν, με μαϊμού συντάξεις και επιδόματα και γενικά σε όσους πήραν χρήματα από το Δημόσιο, χωρίς λόγο (π.χ παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις, συντάξεις με ψεύτικα δικαιολογητικά), είναι να τους βάλουν στα κέντρα "φιλοξενίας" λαθρομεταναστών και να τους πηδάνε, μέχρι να ξεψυχήσουν.
   Με τον τρόπο αυτό, θα είναι και περισσότερο προετοιμασμένοι, θα πάρουν μία (μικρή) πρόγευση, από αυτό, που τους περιμένει στην Κόλαση !
    Σίγουρα, δεν είναι μόνον αυτές οι περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, των χρημάτων όσων δούλευαν και πλήρωναν φόρους, αλλά είναι ενδεικτικές αφενός ενός διεφθαρμένου λαού και αφετέρου του γεγονότος, ότι έπρεπε να έρθουν οι ξένοι, να μας ανοίξουν τα μάτια, εμείς δεν τα βλέπαμε ή κάναμε ότι δεν τα βλέπουμε.
     Ερχόμαστε τώρα στα αρνητικά :
-Τα βάρη από το φαγοπότι πολιτικών "τύπου Πάγκαλος" και των φίλων τους, όλα τα παραπάνω, τα επωμίστηκαν και άνθρωποι τίμιοι, που δεν είχαν βάλει καν το δάχτυλο στο μέλι, ουσιαστικά τα κλεμμένα ορισμένων, τα πληρώνουμε τώρα όλοι.
-Στην ορθή πολιτική μείωσης των εισοδημάτων, στο αδηφάγο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο και όχι μόνον, προστέθηκε η λανθασμένη συνταγή, αύξησης των φόρων και του κόστους διαβίωσης. Δεν μπορεί, όταν τα εισοδήματα μειώνονται, να αυξάνονται ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ τα βάρη και οι φόροι.
-Συνέπεια, της αλματώδους αύξησης του κόστους διαβίωσης, είναι εκατομμύρια κόσμου, να ζουν στα όρια τα φτώχειας και να στερούνται βασικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, η παιδεία και τα φάρμακα, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη και άλλες -ευθέως αντισυνταγματικές- στερήσεις.
-Οι πολιτικοί μας, μεγαλωμένοι και μαθημένοι, στις πελατειακές σχέσεις και στην εξαγορά των ψήφων, δεν εφάρμοσαν καθόλου ή έγκαιρα, τα αναγκαία μέτρα, σε βάρος των προστατευόμενών τους, με συνέπεια το πρόγραμμα να πέφτει έξω διαρκώς και να απαιτούνται νέα μέτρα, κάθε φορά.
-Το ελληνικό κράτος, με εντολή της τρόϊκας, λήστεψε κυριολεκτικά ατομικές-ιδιωτικές περιουσίες, όπως στις περιπτωσεις των μικρομολογιούχων-αποταμιευτών και των μικρομετόχων των τραπεζών, που διαχωρίστηκαν σε "καλές" και "κακές".
    Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να διαμορφώνεται ένα σκηνικό μισθών πείνας, που δεν φτάνουν, ούτε για τα βασικά και από την άλλη, να επιβαρύνονται και να φορολογούνται οι πολίτες, ως ..πλούσιοι.
    Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αναλογικά και λογικά, εκείνοι, που φταίνε περισσότερο, οι έχοντες και κατέχοντες, εκείνοι που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο φαγοπότι του Δημοσίου, όσοι έβγαλαν μαύρο χρήμα και όχι όλοι εξίσου και ισομερώς, διότι έτσι η αδικία διαιωνίζεται, αντί να αποκαθίσταται !



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.