Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ο χωρατατζής κύριος Γιάννης Στουρνάρας !

  Πιθανόν να είδατε προχθές, τον έλληνα υπουργό οικονομικών, να δίνει συνέντευξη σε αλλοδαπό μέσο ενημέρωσης (CNN, αν δεν κάνω λάθος), μέσα στο γραφείο του και με θέα τη Βουλή και να δηλώνει με (δήθεν) πυγμή και αποφασιστικότητα, ότι "δε δέχομαι πιέσεις από κανέναν" και άλλες γραφικότητες, οι οποίες -υπό άλλες συνθήκες- θα μας έκαναν να γελάσουμε.
   Αν δεν το έλεγε με τρεμάμενη φωνή, που πρόδιδε ότι δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος το χωρατό, που ξεστόμισε, τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, διότι θα σήμαινε ότι είναι καλός στο να λέει ψέμματα, πράγμα επικίνδυνο.
   Η μόνη -πικρή- αλήθεια, την οποία γνωρίζουμε όλοι, ακόμα και ..ο Στουρνάρας (δε θέλω να σκέφτομαι τι πειράγματα, θα έχει βιώσει στη ζωή του, από δασκάλους και συμμαθητές, λόγω επιθέτου !) είναι η εξής :
   Από το 2010 και μετά, στην Ελλάδα, κυβερνάει η τρόϊκα, οι δανειστές, αυτοί αποφασίζουν για όλα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και είναι λογικό.
    Οι "δικοί μας", μαζί και ο Στουρνάρας, τι κάνουν ;; Απλά δέχονται τις υποδείξεις τους και ενεργούν ανάλογα, με μία βασική διαφορά : Λένε σε όλα ΝΑΙ, σε όλα τα ανάλγητα και απάνθρωπα φορομπηχτικά μέτρα και όταν πρέπει να κάνουν μία εξαίρεση, την κάνουν για να μη θίξουν τον κομματικό στρατό, τους πελάτες-ψηφοφόρους ή για να προστατεύσουν τους "φίλους" σκαφάτους, λαμόγια επιχειρηματίες και φοροφυγάδες, που λυμαίνονταν τόσα χρόνια τα έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου.
    Ο "σχιζοφρενής" Στουρνάρας, από τη μία, όταν τον εγκαλούν στην Ελλάδα, για απάνθρωπα και -κυρίως- αποτυχημένα μέτρα, όπως η εξίσωση των πετρελαίων, απαντάει "δε φταίω εγώ, η τρόϊκα μας το επιβάλλει", ενώ στους ξένους δημοσιογράφους λέει "το κράτος είμαι εγώ, εγώ αποφασίζω" !...
    Πέστε τα αλλού αυτά κύριε Υπουργέ, η πραγματικότητα είναι μία : είστε και εσείς δέσμιος, αφενός των ελεεινών τακτικών του πελατειακού Κράτους, που μας έφεραν εδώ και αφετέρου κάνετε "στοματικό έρωτα" στους τροϊκανούς (για να το πω λιγάκι πιο κόσμια), προκειμένου να εξασφαλίσετε τη "δόση" σας και το μισθουλάκο, το δικό σας και των άλλων αργόμισθων τρωκτικών στο Δημόσιο.
    Οι Έλληνες όμως, ο απλός λαός του μόχθου και της δημιουργίας, έχουν ανάγκη από αληθινούς ηγέτες, από πολιτικούς, που ξέρουν πως να προστατεύουν το λαό τους, που γνωρίζουν το σωστό από το λάθος, το άδικο από το δίκαιο, πράγματα που δε διδάσκονται στα "καλά" Πανεπιστήμια, που πήγατε, αλλά μαθαίνονται στην πράξη, από τη δουλειά και την εμπειρία της ζωής.
     Όταν δεν έχεις ουσιαστικά δουλέψει ποτέ στην ελεύθερη αγορά, όταν μένεις στην Κηφισιά και είσαι μια ζωή, κρατικοδίαιτος και παχυλά αμειβόμενος, απλά δεν είσαι ικανός να βρίσκεσαι σε μια τόσο σημαντική θέση.
      Η κυβέρνηση Σαμαρά άλλαξε κάπως το κλίμα διεθνώς, αλλά ήδη παρουσιάζει συμπτώματα κούρασης, για να μην πω τέλματος ή κατάρρευσης : Πρέπει -εδώ και τώρα- ο Σαμαράς να αποδείξει αν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι διαφορετικό ή θα αποδειχτεί μία από τα ίδια !
      Είναι ώρα ενός γενναίου ανασχηματισμού, να μπουν επιτέλους πρόσωπα, πραγματικά άφθαρτα και με διάθεση για δουλειά, που να ξέρουν τι χρειάζεται η αγορά και η κοινωνία, αρκετά με τους κρατικοδίαιτους "σωτήρες", τύπου Στουρνάρα, Σταϊκούρα, Χατζηδάκη και Στυλιανίδη (ενδεικτικά τα ονόματα).
      Δεν ξέρω τι αίσθηση αποκομίζουν κυκλοφορώντας ..στην Κηφισιά, αλλά η κοινωνία βράζει και είναι έτοιμη να εκραγεί, η μέρα όπου οι φτωχοί και οι πεινασμένοι θα φάνε (ακόμα και κυριολεκτικά) τους έχοντες και τους πλούσιους, είναι πιο κοντά από ποτέ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.