Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

"Λίστα Λαγκάρντ" : πολύ κακό για το τίποτα ;;

 Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους !
 Το θέμα που μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων, είναι ασφαλώς, το "πείραγμα" της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.
  Αφού πέρασαν ..μερικές μέρες, εωσότου συγκρίνουν τις 2 λίστες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχουν αφαιρεθεί 3 ονόματα από την ορίτζιναλ και ενώ οι δημοσιογράφοι, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, μιλούσαν για 70 έως και 600 επιπλέον ονόματα, ενδεικτικό της ράδιο-αρβύλα δημοσιογραφίας, που έχουμε στην Ελλάδα !
  Όλοι έπειτα και τώρα, δημοσιογράφοι, εκδότες και λοιποί αυτόκλητοι Εισαγγελείς, άρχισαν να μιλούν για Κορυδαλλούς, για ισόβια και άλλες γραφικότητες, δείχνοντας πόσο "υπεύθυνα" αντιμετωπίζονται όλα στη χώρα μας..
  Το πιθανότερο σενάριο, είναι λοιπόν, ο θησαυρός να αποδειχτεί άνθρακες !!
  Κανένας δεν θα τιμωρηθεί, ούτε αυτή τη φορά, εξαιτίας του κατάπτυστου για το νομικό -και όχι μόνον- πολιτισμό μας, Νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.
   Είναι γελοία η πρεμούρα όλων των κομμάτων να στηθούν προανακριτικές επιτροπές, σε χρόνο-ρεκόρ, οι δημόσιες δηλώσεις αποδοκιμασίας και τα άλλα καραγκιοζιλίκια, των πολιτικών και των -πλούσιων- βουλευτών μας, που μας έφεραν στον πάτο της Ευρώπης και όχι μόνον.
   Ξαφνικά, άρχισαν όλοι να κόπτονται για τη φοροδιαφυγή, για το δημόσιο συμφέρον κλπ. και θέλουν να τιμωρήσουν "παραδειγματικά" έναν πρώην Υπουργό, θεωρώντας έτσι ότι ξεπλένουν τις δικές τους αμαρτίες και ενώ ουσιαστικά ΚΑΝΕΝΑΣ υπουργός στο παρελθόν, δεν έχει πληρώσει για τα ανοσιουργήματα και τα εγκλήματά του !
    Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ισχύοντα Νόμο Περί (μη) ευθύνης Υπουργών (άρθρο 3 παράγραφος 2), τα εγκλήματα, που διέπραξαν οι Υπουργοί, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, παύουν να αποτελούν αξιόποινες πράξεις, μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλής.
    Το νομικό αυτό έκτρωμα επομένως, που λέγεται Νόμος περί (μη) ευθύνης Υπουργών, προβλέπει αυτή την τόσο σύντομη εξάλειψη του αξιοποίνου, ακόμα και για κακουργήματα, ΟΧΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ, όπως παπαγαλίζουν οι δημοσιογράφοι, ακόμα και νομικοί !
    Να διευκρινιστεί ξανά ότι τα παραπάνω ισχύουν, για εγκλήματα, που διαπράττονται, κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού και όχι π.χ σε περίπτωση, που ο Υπουργός σκοτώσει τη γυναίκα του ή βιάσει τη γραμματέα του, οπότε θα τον περιλάβουν τα κοινά -για όλους- Δικαστήρια και όχι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
    Ας σταματήσει λοιπόν, αυτή η απύθμενη και ατελείωτη, στην Ελλάδα, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, κανένας δεν πρόκειται να τιμωρηθεί, ούτε αυτή τη φορά, το πολιτικό σύστημα δεν θα το ξεπλύνει κανένας "Ποπάϋ", είναι τόση η βρώμα, που δεν ξεπλένεται ..τόσο εύκολα !
    Αν θέλουν να φανούν χρήσιμοι και όχι -για άλλη μια φορά- αρεστοί, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το Νόμο περί (μη) ευθύνης των Υπουργών !
    Αν δεν το κάνουν, θα σημαίνει ότι επικράτησε η λογική "σήμερα αυτός, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς", ότι απλά έχουν σκοπό να συνεχίσουν να παρανομούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι (σημ. : από την ανθρώπινη Δικαιοσύνη) !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.