Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

επιλεκτικό κούρεμα στα "πρόβατα" ;; !!

   Ποιος βοσκός θα έκανε ;
  Διαβάζοντας κανείς τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, για το που θα πάνε τα χρήματα της επόμενης δόσης, αναρωτιέται αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει !
   Περίπου 50.000 συμπολίτες μας (κατά τεκμήριο μεσήλικες, αν και στην Ελλάδα βγαίνεις στη σύνταξη και στα 40), θα λάβουν, ως εφάπαξ, το ποσόν του 1,3 δισ ευρώ (....), και μάλιστα κατά προτεραιότητα.
    Μιλάμε για ένα σκασμό λεφτά και ένα μεγάλο μέρος των (δανεικών) χρημάτων, που δεν μας περισσεύουν, που θα πάνε σε ένα τόσο μικρό αριθμό δικαιούχων !
    Τα σκάνδαλα σε αυτόν τον καταραμένο τόπο, δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, "τα δικά μας παιδιά", πρέπει να πάρουν ολόκληρο το εφάπαξ τους (όνειρο μιας ζωής, υπάρχει και σχετική κινηματογραφική ταινία, νομίζω), δεν πρέπει οι κυβερνώντες να δυσαρεστήσουν τους πιστούς και υπάκουους ψηφοφόρους τους...
     Χωρίς να γνωρίζω, υποθέτω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ΗΔΗ τακτοποιημένοι, δεν έχουν σοβαρές υποχρεώσεις και λαμβάνουν ήδη τη σύνταξή τους (σε γενικές γραμμές). Δεν μπαίνω καν στη λογική, αν όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν ή ..μας δούλευαν.
     Δεν πέρασε ούτε στιγμή από τον εγκέφαλο των κυβερνώντων η ιδέα, να "κουρευτούν" τα εφάπαξ αυτά και να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, σε ανέργους και σε νέους, που έχουν πραγματικά ανάγκη (τι ξέρουν αυτοί από ανάγκη); Τι θα πάθουν οι δικαιούχοι, αν πάρουν τα μισά χρήματα (που και πάλι πολλά είναι) ;
    Σε ένα βράδυ και με μεγάλη ευκολία, οι άθλιοι αυτοί διαχειριστές της συμφοράς, που λέγονται κυβερνητικοί παράγοντες, κούρεψαν τα ομόλογα των μικροομολογιούχων, τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής και τους δίνουν πίσω ψίχουλα.
     Η μεγάλη ΔΙΑΦΟΡΑ όμως των επενδυτών αυτών, που εμπιστεύτηκαν το δήθεν αξιόπιστο Κράτος, με τις "εγγυημένες αποδόσεις", σε σχέση με τους δικαιούχους των εφάπαξ, είναι ότι οι πρώτοι έχουν όντως ΠΛΗΡΩΣΕΙ αυτά τα χρήματα, σε αντίθεση με τους συνταξιούχους του Δημοσίου, που, όπως λέγεται, έχουν πληρώσει πολύ λιγότερα, απόσα παίρνουν ως εφάπαξ !
      Το συμπέρασμα και το επιμύθιο, είναι ότι στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ζωή και μέλλον, αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος. Τα πάντα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να ευνοούνται μονίμως αυτοί και να πληρώνουν άλλοι το λογαριασμό !
      Ακούγοντας κανείς τον Υπουργό Οικονομικών να μιλάει, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι μιλάει ως ένας από αυτούς, αφού τέτοιος είναι, μια ζωή δημόσιος υπάλληλος !
       Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι ανέλαβε μια εργασία, που κανένας δεν θα επιθυμούσε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες των αποφάσεών του.
        Εύχομαι ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου, ο φιλεύσπλαχνος Θεός, να δείξει έλεος σε όλους αυτούς που ασέλγησαν και συνεχίζουν να ασελγούν στο σώμα της Χώρας αυτής, όπου είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον, επειδή επιλέξαμε το (δύσκολο) δρόμο της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας, μακριά από διαπλοκές και κομματικές "εξυπηρετήσεις".
    
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.