Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν" *

 (* Από το γνωστό τροπάριο που ψάλλεται, κατά τον αγιασμό των Άρτων, στην Εκκλησία μας). Η συνέχεια λέει : "οι δε εκζητούντες τον Κύριον, ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού". Διάλεξα αυτό το θρησκευτικό απόσπασμα, για να σχολιάσω τη σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των άλλων, πρώην μελών του Δ.Σ της PROTON BANK, για να ξεκινήσω κάπως φιλοσοφικά, διότι αυτή η υπόθεση προσφέρει πολλά διδάγματα.
   Όταν μόνο μέλημά σου, είναι πως θα γίνεις πλούσιος και αγνοείς τα ουσιαστικά και τα πνευματικά ζητήματα, μπορεί να έχεις άδοξο τέλος, όπως επισημαίνει και το τροπάριο, διότι είναι εύκολο να καταληφθείς από κενοδοξία και ΑΠΛΗΣΤΙΑ και να πέσεις σε ολισθήματα.
   Ο Λαυρέντης ή Λούα-Λούα, όπως τον αποκαλούν, υπήρξε "παιδί-θαύμα", ένας σύγχρονος Μίδας, όπου ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός, κατάφερε σε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ χρονικό διάστημα να γίνει ζάμπλουτος και όλοι (ακόμα και ο γράφων) τον θαύμαζαν !
   Το πως έφτασε σε σημείο να συλλαμβάνεται ως εγκληματίας, το γνωρίζει ο ίδιος και λίγοι άνθρωποι, γιαυτό θα ήταν σκόπιμο να ΜΗΝ βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και να καταδικάζουμε ανθρώπους, χωρίς να ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα...
    Δεν ξέρω φυσικά, γιατί ακριβώς κατηγορείται, ούτε αυτοί που σχολιάζουν αβίαστα, ωστόσο πέρα από το τεκμήριο αθωότητας, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά : δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο, που διάγει έναν τόσο πολυτελή βίο, να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο προφυλάκισης, εξού και θεωρώ φυσιολογικό ότι "κατέρρευσε" και πήγε στο Νοσοκομείο.
    Δεν θα μπω στη διαδικασία να ..κάνω πρόβλεψη για το αν θα προφυλακιστεί (μιλώντας με πιθανότητες, σαν να είμαι "ζώο", δεν είναι σωστό να χαιρόμαστε με τη συμφορά του άλλου, γιατί αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση του), ωστόσο ΔΕΝ θα με εξέπληττε, αν αφεθεί έξω με όρους, διότι : ο μόνος λόγος, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία προσωρινή κράτηση, είναι ο κίνδυνος φυγής !
    Η υπόθεση αυτή εξελίσσεται εδώ και πάνω από χρόνο, νομίζω και το ότι ΔΕΝ έχει φύγει ήδη, δείχνει κάτι, αν μη τι άλλο, ένας άνθρωπος, αυτού του βεληνεκούς, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει φύγει.
    Η φυγή φαντάζει "απλή", αλλά δεν είναι, διότι ουσιαστικά αυτοεξορίζεσαι, εγκαταλείπεις ό,τι έφτιαξες όλα αυτά τα χρόνια και επιπλέον είσαι αναγκασμένος να ζεις διαρκώς με το άγχος της σύλληψης (μέσω Ιντερπολ κλπ), δεν ξέρω τι νέα στοιχεία επέβαλαν τη σύλληψη τώρα, αλλά όλα είναι ρευστά (ως προς την προφυλάκιση) !
   Θα πάρω το μέρος του, διότι δεν είμαι "Εισαγγελέας", ως δικηγόρος, είμαι, φύσει και θέσει, υπέρ του κατηγορούμενου και θα πω (μάλλον θα επαναλάβω, για όσους με παρακολουθούν) τα εξής :
    Στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα ΔΙΩΚΕΤΑΙ, το κράτος κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιχειρήσεις, ενώ θα μπορούσε απλά να "παρακολουθεί" (ούτε λόγος για ..βοήθεια) και επιπλέον η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ δεν έχει όρια.
     Πως να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ένα Κράτος, που χρωστά σήμερα ..9 δις και παραπάνω σε ιδιώτες, εδώ και 2 και πλέον χρόνια, καταστρέφοντας έτσι επιχειρήσεις, μετόχους, εργαζόμενους, προμηθευτές (όλα είναι αλυσίδα), συλλαμβάνει "μεγαλο-οφειλέτες" (εδώ γελάμε) ;;
     Αφού ΕΣΥ τους κατέστρεψες, εσύ τους ανάγκασες να χρωστάνε παντού, έρχεσαι τώρα και τους συλλαμβάνεις, ως εγκληματίες ; ΕΣΥ είσαι ο πρώτος εγκληματίας, δεν τα βλέπει κανείς αυτά, κανείς δεν συγκινείται ; (ο καθένας, ακόμα και οι Δικαστές, ασχολούνται μόνον με το μισθουλάκο τους, πόσο έχει κοπεί, ενώ άνθρωποι καταστρέφονται και αυτοκτονούν, επειδή το Κράτος κήρυξε στάση πληρωμών, απέναντι σε προμηθευτές του).
    Δεν ξέρω τι λάθη μπορεί να έκανε ο Λαυρεντιάδης, μέσα στη μέθη των κερδών και του πλούτου, στην εποχή των παχιών αγελάδων ή αν αυτά συνιστούν παράλληλα και ποινικά αδικήματα, ωστόσο θεωρώ ότι είχε αγαθές προθέσεις (θα μου πείτε τα περισσότερα εγκλήματα, έτσι γίνονται), πρόθεσή του ήταν να ισχυροποιήσει ΚΑΙ ΑΛΛΟ τις επιχειρήσεις του. Αν αποδειχτεί ότι τα χρήματα από τα δάνεια ή τις αυξήσεις κεφαλαίου ΔΕΝ πήγαν σε επενδύσεις, τότε ναι, να ελεγχθεί ποινικά.
     Το πιο τρελό όμως της υπόθεσης είναι άλλο : Ο άνθρωπος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει ΠΟΛΛΑ χρήματα, αν όχι όλα, άσχετα αν οφείλει ή όχι, αλλά τα χρήματα είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ από τις ελληνικές Αρχές και δεν μπορεί. Αν αυτό δεν είναι τρέλα, δεν είναι παράνοια, τότε τι είναι ;;;!!!
    Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστη και ας ευχηθούμε να επικρατήσει η (νομική) λογική και όχι ο Νόμος του Λιντς. (πείτε : αμήν)










 

1 σχόλιο:

  1. Η ρίζα του Κακού, είναι άλλη και είναι γνωστή : όποια πέτρα και να σηκώσεις στην Ελλάδα, θα βρεις από κάτω να κρύβεται κόμμα ή πολιτικός. Χωρίς πολιτικές-κομματικές γνωριμίες, ΔΕΝ πας μπροστά, αν δεν είσαι "φίλος" της εκάστοτε εξουσίας, σε τρώει η μαρμάγκα ! Ποιοι έπαιρναν (και παίρνουν;) τα δημόσια έργα και τις προμήθειες τόσα χρόνια ; Οι καλύτεροι, οι πιο άξιοι ; Μην τρελαθούμε, όσο υπάρχει αυτός ο εναγκαλισμός εξουσίας και επιχειρηματιών, ΜΗΝ περιμένετε άσπρη μέρα... Δεν μπορεί το Κράτος να "τραβάει το χαλί" κάτω από τα πόδια επιχειρηματιών, που ΔΕΝ είναι διαπλεκόμενοι και τους βάζει και φυλακή, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.