Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

τι μας διδάσκει η προφυλάκιση των στελεχών των ENERGA και HELLAS POWER !

   Χθες το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθώ, αναρωτιόμουν ποιος τυχερός συνάδελφος ανέλαβε την απολογία των στελεχών των 2 αυτών εταιριών, οι οποίοι είναι ήδη στη φυλακή, με κακουργηματικές κατηγορίες.
   Τυχερός, με την έννοια ότι, αφού φέρονται να έχουν φάει εκατομμύρια ευρώ, θα πήρε και μια καλή-παχυλή αμοιβή. Αλήθεια, εσείς πόσα θα τους ζητούσατε ;; Εφόσον ξόδευαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα μπουζούκια, λογικά και η αμοιβή του δικηγόρου, σε αντίστοιχα ποσά θα μετριόταν, φαντάζομαι.
   Σήμερα, ωστόσο, έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα, όταν διάβασα ότι νομική τους εκπρόσωπος, υπήρξε η κυρία Γλυκερία Σιούτη (αν σας λέει κάτι το όνομα, είναι επειδή υπήρξε σύμβουλος του Τζέφρι) !
   Η κυριούλα αυτή και δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά λόγω "μεγέθους", είναι καθηγήτρια, λέει, της Νομικής, αλλά σε ποιον κλάδο ; Του ..Δημοσίου Δικαίου.
   Ερωτώ λοιπόν ; ποιος σώφρων άνθρωπος θα εμπιστευόταν την εκπροσώπησή του, σε μία τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση, σε μία καθηγήτρια ..δημοσίου δικαίου ; είναι δυνατόν ;;; !!
   Δε λέω ότι αν είχαν επιλέξει έναν "βαρβάτο" ποινικολόγο, θα ήταν σήμερα ελεύθεροι, αλλά οπωσδήποτε θα είχαν περισσότερες πιθανότητες και γενικά θα ήλπιζαν σε μία καλύτερη αντιμετώπιση στο μέλλον.
    Η επιλογή της εν λόγω καθηγήτριας-δικηγόρου, υποθέτω, έγινε, διότι είχαν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν (ωστόσο σε πολύ διαφορετικές υποθέσεις) και επειδή έχει τον "τίτλο" και πιθανές πολιτικές ή άλλες γνωριμίες !
     Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, απότι τη βλέπουν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι : δεν μπορεί να αναθέτεις την ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι σου, σε αυτόν που σου έβαλε τα υδραυλικά, έτσι δεν είναι ; (όσο καλή δουλειά και αν είχε κάνει).
     Επίσης, δεν είναι απαραίτητο ότι ένας καθηγητής ξέρει περισσότερα ή ότι ΟΛΑ στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν, αν έχεις πολιτικές "πλάτες" : η νοοτροπία αυτή, είναι ενδεικτική για το πως φτάσαμε σε ένα ακόμα -οικονομικό- σκάνδαλο, αποδεικνύεται ότι χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, δεν υπάρχουν -σοβαρά- οικονομικά εγκλήματα !!
     Την κ.Σιούτη, δεν τη γνωρίζω, ούτε την ίδια, ούτε τη δουλειά της και είμαι σίγουρος ότι έβαλε τα δυνατά της, ωστόσο, όπως και να το κάνουμε -και εδώ έγκειται το επιμύθιο της υπόθεσης- έκαστος στο είδος του !
     Η επιλογή δικηγόρου, είναι μία σημαντική πράξη και απόφαση του κατηγορούμενου, ειδικά σε τόσο σοβαρές υποθέσεις και δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη ή σε άλλους παράγοντες : ένας καλός ποινικολόγος, όπως και να'χει, έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ξέρει πως να συντάξει το υπόμνημα, τι είναι σημαντικό και τι όχι, πως θα απο-δομήσει την κατηγορία και θα δημιουργήσει αμφιβολίες στους Δικαστές.
     Ξαναλέω, ότι δεν υπαινίσσομαι ότι με άλλον δικηγόρο, θα ήταν τώρα ελεύθεροι, ωστόσο με ξένισε το γεγονός ότι δεν επέλεξαν έναν καταξιωμένο ποινικολόγο και γι' αυτό το σχολιάζω.
     Άλλωστε, πρέπει να πάθεις, για να μάθεις, έτσι δε λένε ;












 

1 σχόλιο:

  1. μιλάμε φυσικά για το δίδαγμα, από καθαρά ΝΟΜΙΚΗ άποψη, διότι -γενικότερα- πολλά, μπορεί να διδαχθεί κάποιος, για τη λειτουργία του ελληνικού Κράτους και το μέγεθος της ηθικής και όχι μόνον παρακμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.