Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

σκέψεις για την Επόμενη Μέρα

  Αφού ψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, αν και επεισοδιακά, το πακέτο των μέτρων, μετά από 2 εκλογικές αναμετρήσεις και μια μικρή καθυστέρηση ..6 μηνών, κάθε κατεργάρης επέστρεψε στον πάγκο του.
   Τα κάθε είδους τρωκτικά, με πρώτους τους βουλευτές, ξεχύθηκαν για ψώνια στα μαγαζιά, σίγουροι πλέον ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε και θα παραμείνουμε στο ευρώ, για κανά χρόνο ακόμα, τουλάχιστον, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι, επέστρεψαν στους γνώριμους ρυθμούς "δουλειάς", με τα σκουπίδια να μαζεύονται μέρα-μεσημέρι (ταλαιπωρώντας τους οδηγούς, αλλά αυτά είναι ..λεπτομέρειες).
   Ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα τη συζήτηση στη Βουλή, διότι το κοινοβούλιο έχει καταντήσει να είναι τόπος διαγωνισμού, για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μαλακία και θα κλέψει τις εντυπώσεις, ελάχιστες είναι οι σοβαρές φωνές και ομιλίες.
  Τόσο στη Βουλή, όσο και στις ανακοινώνεις των κομμάτων, όταν διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ανταλλάσσουν "επιχειρήματα", παρατηρεί κανείς ένα επίπεδο, που συναντά μόνον όταν τσακώνονται παιδάκια του δημοτικού σχολείου ή και ακόμα χειρότερα.
   Η διαφορά είναι ότι τα παιδάκια, δεν παίρνουν τόσες χιλιάδες ευρώ, κάθε μήνα και δεν ορίζουν τις τύχες, αυτής της κατακαημένης πατρίδας !
   Από τα αξιομνημόνευτα της χθεσινής ημέρας και νύχτας, ξεχωρίζουν τα εξής :
-το αντάρτικο ορισμένων βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτούς ισχύει η παροιμία, ότι ο λύκος τρώει τα πρόβατα, που βγαίνουν από τη στάνη και απομακρύνονται από το κοπάδι. Όσο είναι όλα μαζί δεν μπορεί να τα πειράξει...Είναι αστείο ο Λοβέρδος και ο κάθε Λοβέρδος, να πιστεύει ότι ο λαός θα δει στο πρόσωπό του, το νέο, το διαφορετικό, την αλλαγή που χρειάζεται το ισχύον -αποτυχημένο- σύστημα, διότι απλά το υπηρετούσε επί 30 χρόνια και είναι μέρος του. Η αλλαγή μόνον με άφθαρτα πρόσωπα, θα μπορούσε να προκύψει.
-Η συνεπής επιμονή του Κουβέλη στην ..ασυνέπεια, που τον οδηγεί στην πολιτική εξαφάνιση, όπως και τον Καρατζαφέρη, με τη διαφορά ότι εκείνος έχει και ένα κανάλι να ασχοληθεί, ο κυρ-Φώτης, με τι θα ασχοληθεί ; θα γίνει αγρότης ; Δεν είναι εύκολη δουλειά ! Ο κόσμος τους ψήφισε, για να στηρίξουν την κυβέρνηση και να περάσουν τα μέτρα και αυτός θεώρησε -αλήθεια πως ;- ότι τον ψήφισαν για να μην περάσουν κάποιες επουσιώδεις αλλαγές στα εργασιακά !! Ήμαρτον, πόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα και την κοινωνία, μπορεί να είναι οι πολιτικοί μας ; Πόσο; Τουλάχιστον, αν έστω και τώρα, καταλάβουν το λάθος τους και στηρίξουν το Σαμαρά, μέχρι τέλους, ίσως αποφύγουν την ολοκληρωτική καταστροφή !
-Το τρίτο και τελευταίο, είναι ασφαλώς, το πραξικόπημα των υπαλλήλων της Βουλής, που δείχνει γιατί φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν νοοτροπίες και πρακτικές δεκαετιών !
    Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, άκουγα από άλλο δωμάτιο, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ορισμένους από αυτούς, να ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ "όχι", με όλη τη δύναμη της φωνής τους !(χαχα). Είναι αυτοί που φοβήθηκαν μήπως φάνε ξύλο στις εκλογικές τους περιφέρειες, από τα κομματόσκυλα και βροντοφώναζαν ΟΧΙ, ελπίζοντας ότι θα εισπράξουν συγχαρητήρια (χαχα). Πόσο τραγικοί ! Προτιμούν να αρέσουν σε μια χούφτα "καμένους", παρά να πράξουν το σωστό για την Πατρίδα και να τιμήσουν τον όρκο τους. Αυτή όμως δεν είναι και η μεγάλη πληγή της Χώρας ; Η δημαγωγία ; (μετά είδα ότι ανέμιζαν και σημαιάκια ορισμένοι, που έγραφαν ΟΧΙ, για τόση πρωτοτυπία και έμπνευση μιλάμε !)
    Όπως και να'χει, τα μέτρα ψηφίστηκαν και η ζωή και ο αγώνας συνεχίζονται.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.