Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το πιο σύντομο ανέκδοτο !

  "Οι Έλληνες δικαστές είναι ιδεαλιστές και ρομαντικοί" ! Καλό, ε ; Με αυτά που κάνουν τελευταία, οι Δικαστές μας, αποδεικνύουν ότι μπήκαν στο Σώμα, μόνον για τον "καλό μισθό" και τίποτε άλλο !
   Οι έννοιες δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ισότητα, φαίνεται πως τους είναι άγνωστες : πως αλλιώς να εξηγηθεί η επιμονή τους να αντιδρούν στις περικοπές μισθών και η αδυναμία τους, να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους ;
   Για να πω την αλήθεια, από το σχολείο ακόμα, μετά στη Νομική και μετά, έως να δώσω εξετάσεις για την άδεια, είχα στο μυαλό μου ΜΟΝΟΝ το να γίνω Δικαστής, αυτό ήταν το "όνειρό" μου, όχι για τα λεφτά, αλλά για το κύρος και την επιθυμία να αποδίδω δικαιοσύνη.
    Το ότι τελικά άλλαξα γνώμη και δεν έγινα -παρά τα όσα μου έλεγαν, από το περιβάλλον μου-, φαίνεται πως μπορεί να ήταν και σωστή επιλογή, όχι επειδή μειώνεται ο μισθός, αλλά λόγω νοοτροπίας και αντίληψης των πραγμάτων.
    Την ώρα που έχουμε 3.000 + αυτοκτονίες, λόγω οικονομικής κρίσης, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια και την ανεργία στο 25%, ορισμένοι παραμένουν γαντζωμένοι στα προνόμιά τους και αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
     Και μη μου πει κανείς, ότι αυτοί που αυτοκτόνησαν από χρέη, ευθύνονται οι ίδιοι, διότι όταν το Κράτος αποδεικνύεται αφερέγγυο και δεν σε πληρώνει, δε φταις εσύ !! Πόσες και πόσες επιχειρήσεις, δεν έκλεισαν και καταστράφηκαν, επειδή έκαναν το "λάθος" να έχουν δοσοληψίες με το ελληνικό Δημόσιο ;;
    Τόσα χρόνια, που οι Δικαστές αμείβονταν αδρότατα και έπαιρναν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, χιλιάδες ευρώ σε αναδρομικά, ήταν καλά ; τώρα, γιατί αντιδρούν και απεργούν, παρά το Σύνταγμα, που υποτίθεται ότι υπηρετούν ;
     Έτσι, μάλιστα έδιναν το ..κακό παράδειγμα και άνοιγαν την όρεξη και σε άλλα τρωκτικά (π.χ παλιούς βουλευτές), ώστε να δικδικήσουν αναδρομικά.
     Έτσι όπως το βλέπω, όταν επιλέγεις, ένα δημόσιο αξίωμα, γνωρίζεις ότι "εργοδότης" σου είναι το Κράτος, αυτό καθορίζει την αμοιβή σου, ανάλογα με το πόσα έχει, αυτό ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΙΝ μπεις σε αυτό και το έχεις αποδεχτεί.
     Δεν υπογράφεις μία σύμβαση με το Δημόσιο, που να λέει ότι ο μισθός θα πηγαίνει μόνον προς τα πάνω, έχεις αφήσει σε άλλον (το Κράτος) το δικαίωμα να καθορίζει και να αναπροσαρμόζει το μισθό σου, αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα.
     Αν δεν σαρέσει, σηκώνεσαι και φεύγεις, αν νομίζεις ότι μπορείς αλλού να βγάλεις περισσότερα, ιδού η Ρόδος : γίνε Δικηγόρος, για να δεις τη "γλύκα" (χαχα).
     Κάνατε οικογένειες, αγοράσατε σπίτια, αυτοκίνητα, τι άλλο θέλετε ; Δεν μπορείτε να ζήσετε με τους νέους μισθούς ; Δε νομίζω.
     Όταν όλοι ζορίζονται και στερούνται, είναι προκλητικό ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, να παίρνουν περισσότερα, απόσα χρειάζονται !
     Στο κάτω-κάτω, κάντε και την αυτοκριτική σας : πόσα καλά κάνετε τη δουλειά σας, υπάρχουν ή όχι στο Σώμα, ανεπαρκείς ή ανίκανοι ή αδιάφοροι, αργείτε ή όχι να βγάλετε αποφάσεις ;
    Οι καιροί που ζούμε, είναι καιροί ευθύνης (υπευθυνότητας), κατανόησης και αλλαγής, ακόμα και αν είναι άδικες οι μειώσεις, οφείλετε να τις αποδεχτείτε, ελπίζοντας στο μέλλον να φτιάξει η κατάσταση και να αποκατασταθεί η (μισθολογική) τάξη.
     Η προσκόλληση σε οικονομικά θέματα, δείχνει ένα πρόσωπο των Δικαστών στην κοινωνία, όχι και τόσο ευχάριστο.
      Οι πολίτες θέλουν το Δικαστή δίπλα τους και όχι απέναντι, να προστατεύει τα δικαιώματά τους, που καταπατώνται με τρόπο προκλητικό, όπως π.χ στην υπόθεση του "κουρέματος" των ομολόγων των μικροεπενδυτών, που επένδυσαν τους κόπους μιας ζωής σε ομόλογα, ..εγγυημένα από το Ελληνικό Κράτος (γενικά το κούρεμα των ομολόγων αυτών, όπως και των ασφαλιστικών ταμείων, θα αποδειχτεί μεγάλο φιάσκο και σκάνδαλο).
      Θα βρεθεί Εισαγγελέας ή Δικαστής να τα βάλει με το σάπιο σύστημα ή θα κοιτάνε όλοι -μόνον- το μηνιαίο εκκαθαριστικό τους ;;
      Στο κάτω-κάτω, ποια είναι η έννοια του λειτουργήματος (αν θέλετε να λέτε ότι επιτελείτε "λειτούργημα" και όχι επάγγελμα) ; Η βασική διάσταση του λειτουργήματος, αν δεν απατώμαι, είναι ότι αμείβεται λιγότερο, απόσο θα έπρεπε... .
    







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.