Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

τα σεξουαλικά εγκλήματα (μέρος 1ο)

   Ο ποινικός μας κώδικας προβλέπει μία σειρά από αδικήματα, σεξουαλικής φύσεως, πολλά από τα οποία είναι κακουργήματα και επισύρουν σημαντικές ποινές !
   Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα, από τα πιο "light" στα πιο σοβαρά και σήμερα θα δούμε :
1. Πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και
2. Παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων.
    Το πρώτο αδίκημα είναι η γνωστή στους πολλούς "προσβολή δημοσίας αιδούς" και πρόκειται για πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη.
    Συγκεκριμένα, το σχετικό αδίκημα διαπράττει όποιος δημόσια επιχειρεί ακόλαστη πράξη και προκαλεί με αυτήν σκάνδαλο : ο όρος "σκάνδαλο" εκλαμβάνεται με βάση τις αντιλήψεις του μέσου ανθρώπου περί ηθικής και αιδούς, ενώ ακόλαστες είναι οι πράξεις, που ανάγονται στη σεξουαλική σφαίρα, χωρίς να υπάρχει επαφή με το θύμα και προκαλούν ντροπή (και όχι μόνον, φόβο, αηδία κλπ).
    Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι "επιδειξίες", οι οποίοι αρέσκονται να επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα ή ακόμα χειρότερα να αυνανίζονται δημόσια !
     Ο όρος δημόσια εννοεί σε αόριστο αριθμό προσώπων και ότι δεν στρέφεται η πράξη εναντίον κάποιου συγκεκριμένα : έτσι π.χ κάποιος ο οποίος εμφανίζεται γυμνός στην πλατεία Συντάγματος ή σε παραλία η οποία δεν είναι παραλία γυμνιστών, είναι προφανές ότι προκαλεί σκάνδαλο, διότι πρόκειται για συμπεριφορά μη κοινωνικά αποδεκτή.
     Επίσης, μιας και βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, παρατηρείται αυτήν την εποχή το φαινόμενο ορισμένα ασυγκράτητα ζευγάρια να κάνουν σεξ μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από την ακτή και μπροστά στα μάτια των άλλων λουόμενων (παιδιά, οικογένειες κλπ) και είναι σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά είναι εγκληματική, με την ανωτέρω έννοια, της πρόκλησης σκανδάλου δημοσίως.
     Αν ο δράστης "στοχοποιεί" συγκεκριμένα άτομα, π.χ ανοίγει την καπαρντίνα σε διερχόμενες γυναίκες κάθε φορά, τότε η πράξη του, τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μήνες ή με χρηματική ποινή, αν όμως η πράξη ενεργείται ενώπιον προσώπου κάτω των 15 ετών, αν π.χ κάποιος αυνανίζεται έξω από το προαύλιο δημοτικού σχολείου, τότε η ποινή μπορεί να ανέβει έως τα 5 έτη.
     Να αναφέρουμε και ένα πραγματικό παράδειγμα : έχει καταδικαστεί φαντάρος για το εν λόγω αδίκημα επειδή άνοιξε το φερμουάρ και επέδειξε τα γεννητικά του όργανα, μέσα σε σινεμά, σε παρακαθήμενη κυρία !
     Τέλος να πούμε ότι στις περιπτώσεις όπου το "σκάνδαλο" δεν τελείται δημόσια, αλλά ενώπιον ενός ή πάντως ορισμένων-συγκεκριμένων προσώπων, για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση του "θύματος", σε αντίθεση με το δημόσιο σκάνδαλο, που διώκεται αυτεπάγγελτα. 
     (υ.γ : σήμερα διάβασα την είδηση ότι στην Πάτρα καταδικάστηκε κάποιος, επειδή "μοίραζε" dvd πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικους μαθητές και εικάζω ότι η κατηγορία πρέπει να ήταν αυτή, δηλαδή πρόκληση σκανδάλου)
      Το δεύτερο τώρα αδίκημα, η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων, δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία συνιστά -εν γένει- ποινικό αδίκημα (όπως σε άλλες χώρες, του αραβικού κόσμου έχω την εντύπωση), παρά μόνον υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
      Οι προϋποθέσεις αυτές είναι : α) αν έγινε με κατάχρηση σχέση εξάρτησης, που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία β) αν έγινε από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου κάτω των 17 ετών και γ) αν έγινε με σκοπό το κέρδος ή κατ' επάγγελμα.
      Στις περιπτώσεις αυτές η (παρά φύση) ασέλγεια μεταξύ αρρένων, τιμωρείται με φυλάκιση από 3 μήνες έως 5 έτη.
      Παρότι ο πειρασμός είναι μεγάλος, δεν θα πάρω θέση στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, διότι μπορεί να χάσω πιθανούς πελάτες (χαχα).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.