Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

stop στα ανα(ν)δρομικά των βο(υ)λευτών

   Η είδηση ότι η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε τις προσφυγές τέως βουλευτών (καμιά 500ρια ήταν), με τις οποίες ζητούσαν -αναδρομικά- αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ασφαλώς συγκαταλέγεται στις ευχάριστες και οφείλουμε να επικροτήσουμε την απόφαση !
   Βέβαια, πρόκειται για μία απόφαση, η οποία, αν τη δει κανείς καθαρά νομικά, είναι ..άδικη, ωστόσο την επικροτούμε, διότι συμπλέει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και είναι από τις περιπτώσεις όπου κυριολεκτικά ισχύει το ρητό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
   Οι δικαστές, ενεργώντας περισσότερο στη βάση της σκοπιμότητας (να μην προκαλέσουν την κοινωνία, δίνοντας 200 και 300 χιλιάδες ευρώ στα πλούσια γεροντάκια, την ώρα που ο κόσμος -κυριολεκτικά- πεινάει) και της αναγκαιότητας (άδεια κρατικά ταμεία), κατέληξαν σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί δίκαιο, έστω και αν -εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Νόμο- θα είχαν καταλήξει στο αντίθετο αποτέλεσμα !
   Πιστεύω ότι -υποσυνείδητα ή και όχι- οι δικαστές θέλησαν, τρόπον τινά, να "πάρουν το αίμα τους πίσω", από τους βουλευτές και γενικά τη νομοθετική εξουσία, που μείωσε τις αποδοχές τους (είναι δική μου εκτίμηση).
   Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αναδρομικά που έλαβαν οι ίδιοι και οι συνάδερφοί τους, με -ας μου επιτραπεί- αστείες δικαιολογίες, του τύπου, ότι οι δικαστές είχαν αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω ...Ολυμπιακών Αγώνων !
   Παρ'όλα αυτά, η απόφαση, ξαναλέμε, είναι ορθή, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και πρέπει να αποτελέσει αφορμή, για να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς, της διαπλοκής και του παραλογισμού, που οδήγησαν τη Χώρα στον πάτο.
   Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο, στη νομοθεσία του οποίου να προβλέπεται ότι αν αυξηθεί ο μισθός κάποιου, θα πρέπει αυτοδίκαια να αυξηθεί ο μισθός και κάποιου άλλου ή άλλων... .
    Τέλος, θα ήθελα να απευθυνθώ, με την ιδιότητα ενός νέου επιστήμονα, που βλέπει το μέλλον του κατεστραμμένο, από όσους κυβέρνησαν ή υπήρξαν βουλευτές τα τελευταία 30 χρόνια, στους προσφεύγοντες, που ζητούσαν τα αναδρομικά :
1. είστε άθλιοι και απατεώνες, διότι βγαίνατε δημόσια ορισμένοι και λέγατε ότι είχατε παραιτηθεί από τις απαιτήσεις σας, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε..
2. είναι ντροπή τουλάχιστον και όνειδος, να ζητάς 200 και 300 χιλιάρικα αναδρομικά, όταν οι άνθρωποι αυτοκτονούν, λόγω χρεών, πάνε σε συσσίτια, για να φάνε, μαθητές λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία κ.ο.κ
3. παίρνετε ήδη παχυλές συντάξεις (ακόμα και με μία θητεία !), αμοιβόσασταν υπέρ του δεόντος ικανοποιητικά ως βουλευτές, έχετε εξασφαλίσει ήδη παιδιά και εγγόνια, ποιος ο λόγος να εξασφαλίσετε και τα δισέγγονα ; αφήστε τα να δουλέψουν, δεν είναι ντροπή η δουλειά !
4. τέλος, επειδή πλησιάζετε τη δύση του βίου σας, θα σας προέτρεπα -ταπεινά- να αφήσετε τα ευρώ και να κοιτάξετε να σώσετε την ψυχή σας, διότι αυτό είναι που μετράει.
   Ας ελπίσουμε, με αφορμή αυτήν τη σημαντική απόφαση, να αρχίσει να κλείνει ο κύκλος της αλόγιστης και παράλογης κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, να κοπούν ανώφελα και σπάταλα προνόμια βουλευτών και άλλων κρατικών λειτουργών, διότι σε μια κοινωνία, όπου οι πολλοί πεινάνε και ορισμένοι -λίγοι-"έξυπνοι" ευημερούν, η έκρηξη (βλ. εμφύλιος) είναι θέμα χρόνου, όπως φάνηκε πρόσφατα σε Αίγυπτο και Λιβύη (και σύντομα στη Συρία).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.