Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

...Τζήμερος κατά ..Τσοχατζόπουλου !!

  Η "συγκλονιστική" είδηση ότι ο κ.Τζήμερος κατέθεσε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εναντίον του προφυλακισμένου Άκη, θα έπρεπε να είχε τον τίτλο : "ώδινεν όρος και έτεκεν μυν" !
   Ως διαφημιστής ο κ. Τζήμερος ξέρει καλά από δημόσιες σχέσεις και κάνει τα πάντα, καθώς φαίνεται, για να μπει και αυτός στη Βουλή, προκειμένου να έχει και αυτός μία σίγουρη, καλά αμειβόμενη και εύκολη εργασία.
   Το κακό της υπόθεσης, είναι ότι για να πετύχει το στόχο του, εφαρμόζει μεθόδους του ακραίου δικομματισμού-λαϊκισμού, τον οποίο υποτίθεται ότι πολεμά !
   Ο λόγος είναι φυσικά ότι η δήλωση αυτή δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από το Δικαστήριο, είναι νομικά μετέωρη και έωλη : έχουμε πει και αλλού ότι δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής μπορεί να κάνει μόνον ο αμέσως βλαβής από το έγκλημα !
    Εξάλλου, υπάρχουν αδικήματα, όπως το "ξέπλυμα", για το οποίο κατηγορείται ο Άκης, όπου δε νοείται καν παράσταση πολιτικώς ενάγοντα, διότι δεν στρέφονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένα.
    Αν υπάρχει άμεσα ζημιωθείς από τις μίζες κλπ., αυτό είναι μόνον το Ελληνικό Δημόσιο, ο "έλληνας φορολογούμενος και πολίτης Τζήμερος" δε νομιμοποιείται ενεργητικά, στο να καταθέσει πολιτική αγωγή σε ποινικό Δικαστήριο.
    Πρόκειται επομένως για μία καθαρή κίνηση εντυπωσιασμού και λαϊκισμού, διότι ακόμα και αν κινήθηκε από "αγνά" ελατήρια, σίγουρα οι δικηγόροι του θα του είπαν ότι δε γίνεται, εκτός και αν δεν έχει καλούς δικηγόρους, που δε νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.