Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

σχολιασμός 2 πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων

 Η πρώτη αφορά την ορθή καταδίκη της γυναίκας, που πέταξε αλεύρι στους επισήμους, κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής στην πόλη της Καλαμάτας.
 Η εν λόγω "κυρία" καταδικάστηκε ορθά, όσο και αν αντέδρασε μετά το ακροατήριο, για απρόκλητη έργω εξύβριση : η ρίψη αλευριού, γιαουρτιού κλπ., ως ένδειξη αποδοκιμασίας, συνιστά εξύβριση με πράξεις (πέρα δηλ. από την κλασική εξύβριση με ύβρεις δηλ. λόγια), διότι προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του ατόμου, που δέχεται το αλεύρι, γιαούρτι κλπ. και υπήρξε φυσικά απρόκλητη, αφού κανένας δεσμός δε συνέδεε δράστη και θύμα(τα) και ουδεμία πρόκληση απήυθυναν τα θύματα άμεσα και προσωπικά κατά της γυναίκας αυτής !
  Νομίζω, από το σχετικό ρεπορτάζ, ότι η κατηγορούμενη προέβαλε τον ισχυρισμό, ότι άλλον σημάδευε και άλλους πέτυχε !! Το Δικαστήριο ωστόσο και πάλι ορθά έκανε δεκτό τον ενδεχόμενο δόλο της γυναίκας, διότι προφανώς ήξερε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και το αποδέχτηκε : όταν πετάς ένα υλικό, το οποίο διασπείρεται στον αέρα, σε ένα πλήθος ανθρώπων, είναι αυτονόητο ότι δεν θα πετύχει μόνο έναν, αλλά θα τους "ασπρίσει" όλους !!
  Αυτά ήταν τα θετικά νέα, ας πάμε τώρα και στα δυσάρεστα ! Η λεβεντογέννα Κρήτη, για άλλη μια φορά, μας απογοήτευσε και πλέον θα αρχίσω να έχω αμφιβολίες για την ποιότητα απονομής Δικαιοσύνης στο εν λόγω νησί.
  Πιθανόν να διαβάσατε και σεις ότι ο καφετζής, που χτύπησε τον κατηγορούμενο για παιδεραστία Νικόλαο Σειραγάκη, μέσα στο δικαστικό μέγαρο (!), τελικά αθωώθηκε !
  Αλήθεια, τι είδους κοινωνία θέλουμε ; μιά κοινωνία με "Ζορό", "δικαστές ντρεντ", "μπατμαν" και κάθε είδους αυτόκλητους τιμωρούς και σωτήρες ;; ο εν λόγω καφετζής-νταής-"αγανακτισμένος" απέδωσε με την πράξη του δικαιοσύνη ; γιατί αλήθεια αθωώθηκε, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω.
  Δεν εξετάζουμε εδώ αν ο Σειραγάκης είναι ένοχος ή όχι, δεν εξετάζουμε πόσο άθλιες ήταν οι πράξεις του, αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι αν υπάρχει κάποιος λόγος που να αίρει τον άδικο χαρακτήρα της εις βάρος του βιαιοπραγίας και σωματικής βλάβης εκ μέρους του καφετζή !
   Εγώ ειλικρινά και χωρίς φυσικά να έχω διαβάσει το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης, δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο, που θα μπορούσε αυτή η σωματική βλάβη να κριθεί μη τιμωρητέα.
   Ακόμα και αν είχε χτυπήσει τον κατηγορούμενο ο πατέρας ενός από τα θύματα και όχι κάποιος άσχετος-τρίτος, πάλι θα έπρεπε να τιμωρηθεί, με κάποια ελαφρυντικά βέβαια (λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης).
    Η κρινόμενη απόφαση του Δικαστηρίου της Κρήτης δεν έχει καμία (νομική και όχι μόνον) λογική και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος Εισαγγελέας, για να αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα από τον "τιμωρό" καφετζή έννομη τάξη.

1 σχόλιο:

  1. μετά από λίγο, εννοώ μετά τη δημοσίευση της ανάρτησης, κατάλαβα γιατί αθωώθηκε ο καφετζής ! είναι ο άνθρωπος που πηγαίνει τον καφέ κάθε μέρα στους Δικαστές, το "δικό" τους παιδί και επομένως, τον αθώωσαν, λόγω συμπάθειας και γνωριμίας. Ύποτίθεται ότι η Δικαιοσύνη είναι τυλφή, αλλά νομίζω ότι συχνά "ανοίγει τα μάτια", για να δει ποιος δικάζεται.. ! Αυτή η νοοτροπία όμως δεν μας κατέστρεψε ως Κράτος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.