Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ουαί ημίν

  Ανάμεσα στα "ουαί υμίν" που εξαπέλυσε ο Χριστός, κυρίως εναντίον των Φαρισαίων και των γραμματέων, "περιέλαβε" και τους ..νομικούς, διότι προσθέτουν στους ανθρώπους, με τις ενέργειές τους, δυσβάστακτα βάρη : είναι αυτό που λέει ο λαός ότι ένας δικηγόρος μπορεί να "σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί".
  Εκεί που κάθεσαι αμέριμνος στο σπίτι σου, ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι ο δικαστικός κλητήρας, για να σου επιδώσει εξώδικο, αγωγή, έξωση, διαταγή πληρωμής, εντολή κατάσχεσης κλπ, ενώ ακόμα χειρότερο είναι να επιστρέφεις σπίτι και να βρίσκεις τα έγγραφα αυτά θυροκολλημένα.
  Ακόμα και αν χρωστάς π.χ, ο λογαριασμός καταφτάνει πάντα σχεδόν "φουσκωμένος" και πολλές φορές υπερβολικός, οπότε, επειδή έχεις άγνοια, είναι λογικό, να "ψαρώνεις" και να νιώθεις πίεση και εκεί έγκειται και η ευθύνη των δικηγόρων, που εγείρουν συχνά αξιώσεις υπερβολικές και μη νόμιμες, είτε ακούσια είτε και εκούσια.
  Οι συνηθέστερες περιπτώσεις "παραφουσκωμένων" αγωγών είναι π.χ οι αγωγές διατροφής, οι αγωγές αποζημίωσης για ηθική βλάβη και οι εργατικές απαιτήσεις.
  Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και εν προκειμένω, η λύση είναι απλή : απευθύνεσαι σε ένα (καλό, κατά προτίμηση) δικηγόρο, τα αφήνεις όλα πάνω του και κοιμάσαι καλύτερα.
  Μην ξεχνάτε ότι : Πάντα υπάρχουν περιθώρια άμυνας, ακόμα και στις φαινομενικά "απάλευτες" υποθέσεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.