Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

υπόθεση Κεντέρη, Θάνου και Τζέκου

  Σήμερα λοιπόν αθωώθηκαν "πανηγυρικά" οι Ολυμπιονίκες μας, Κεντέρης και Θάνου και ο συνήγορός τους δήλωσε ..συγκινημένος, γιατί θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.
   Για το τελευταίο δεν είμαι και τόσο σίγουρος, διότι έχω την αίσθηση ότι από τότε που προέκυψε η δικαστική διερεύνηση του θέματος οι εν λόγω Ολυμπιονίκες ..δεν κυκλοφορούσαν καν !
   Χωρίς να γνωρίζω φυσικά τη δικογραφία και χωρίς να έχω παρακολουθήσει προσωπικά τη Δίκη, θεωρώ ότι η απόφαση αθώωσής τους δεν ικανοποιεί το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και εγείρει πλήθος ερωτημάτων για τον τρόπο τελικά που δικάζουν και αποφασίζουν οι Δικαστές μας.
   Θεωρώ δηλαδή ότι η αθώωση υπήρξε περισσότερο αποτέλεσμα σκοπιμότητας παρά νομιμότητας : να μην πλήξουμε και σπιλώσουμε δηλαδή τους ανθρώπους που μας έκαναν εθνικά υπερήφανους κλπ κλπ, παρά έλλειψης επαρκών ενδείξεων ενοχής.
   Η νοοτροπία αυτή όμως είναι που έχει οδηγήσει τη χώρα στον πάτο και στη χρεοκοπία, γιατί ο Νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται αδιακρίτως και χωρίς άλλες σκοπιμότητες και ο εγκληματών να τιμωρείται, εφόσον είναι ένοχος και όχι να ψάχνουμε και να εφευρίσκουμε τρόπους απαλλαγής του.
   Τυχόν καταδίκη τους θα σήμαινε ότι τα μετάλλιά τους υπήρξαν πιθανώς αποτέλεσμα χρήσης απαγορευμένων ουσιών και αυτό θα πλήγωνε την (ήδη πληγωμένη) εθνική μας υπερηφάνεια..!
   Κανείς δεν σκέφτεται προφανώς τους συναθλητές τους, οι οποίοι αγωνίστηκαν τίμια και καθαρά και ηττήθηκαν και κανείς δεν σκέφτεται τους νέους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι θα αρχίσουν να σκέφτονται ότι η χρήση ντόπινγκ στην Ελλάδα δεν τιμωρείται.. !
   Οι Δικαστές στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καταλήξουν σε αθωωτική απόφαση επέπεσαν σε τραγικό λάθος και κρίση, η οποία φαντάζει "παιδική" : τι είπαν δηλαδή ; αθώοι οι Ολυμπιονίκες αλλά ένοχος ο προπονητής τους για κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών !!!!!
    Σε ποιούς τα έδινε ;;; σε τρίτους και όχι στους δικούς του αθλητές ;; ποιός θα απαντήσει αξιότιμοι κύριοι Εφέτες στο αφελές αυτό ερώτημα του μέσου συνετού ανθρώπου ;
    Είναι μεγάλο λάθος να καταδικάζεται ένας αθώος αλλά εξίσου άδικο είναι και να αθωώνεται ένας ένοχος, λόγω της (οιασδήποτε) ιδιότητάς του και για να εξυπηρετηθούν σκοποί αλλότριοι με το αντικείμενο της Δίκης.
    Μόνο όταν η Δικαιοσύνη τελικά είναι "τυφλή", μπορεί να αποδίδει το Δίκαιο και κάθε άλλη προσέγγιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται ότι προσπαθεί να λύσει.
    Η προσωπική μου γνώμη λοιπόν, με βάση τα όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ και επαναλαμβάνω, με κίνδυνο να χαρακτηριστεί αυθαίρετη, διότι δεν παρακολούθησα τη διαδικασία ούτε φυσικά γνωρίζω τη δικογραφία, είναι ότι θα έπρεπε να είχαν καταδικαστεί όλοι ( με ή χωρίς ελαφρυντικά, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα ), απόφαση που θα ήταν πιο κοντά στην Αλήθεια και τη Λογική.
   Το μόνο που απομένει πλέον, είναι να δούμε αν υπάρχει στην Ελλάδα Εισαγγελέας με ..(ξέρετε), ο οποίος θα ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.