Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ !

Με νόμο, που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους που φεύγει σε λίγες μέρες, έπαυσε να αποτελεί ποινικό αδίκημα η μη έγκαιρη καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ , ΤΕΒΕ κλπ), εάν το οφειλόμενο ποσόν δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ !
Τι σημαίνει αυτό ΠΡΑΚΤΙΚΑ :
1. Εάν κάποιος είναι υπόδικος για μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, πάει στο Δικαστήριο και αθωώνεται ("λόγω ποσού"). Και να μην πάει βέβαια, το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να τον αθωώσει, αλλά "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε", διότι και οι Δικαστές είναι άνθρωποι, μπορεί να μην το προσέξουν, έχουν φόρτο εργασίας κλπ κλπ.
2. Εάν κάποιος έχει καταδικαστεί για το εν λόγω έγκλημα, προφανώς πριν το σχετικό Νόμο και έχει δικαίωμα έφεσης ή έχει ήδη κάνει έφεση και εκδικάζεται από τώρα και στο εξής η έφεσή του, πάλι θα αθωωθεί στο Εφετείο ("λόγω ποσού").
3. Εάν κανείς έχει ήδη καταδικαστεί αμετάκλητα, είτε διότι δεν άσκησε έγκαιρα έφεση, είτε διότι η έφεση απορρίφθηκε, πριν το σχετικό Νόμο, οφείλει να κάνει αίτηση στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να διαγραφεί η ποινή του, με σχετική διάταξη, ώστε να μην έχει μπλεξίματα με την αστυνομία σε τυχόν έλεγχο.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.